Духовенство привітало з дванадесятими святами ув’язнених пенітенціарних закладів України

У Горлівській, Харківській та Херсонській єпархіях УПЦ ув’язнені помолились за Божественними літургіями, а клірик Сумської єпархіїї провів просвітницьку бесіду з засудженими. Державна пенітенціарна служба нагородила клірика Дніпропетровської єпархії

29 серпня 2016 року, у день святкування перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворного Образа Господа Іісуса Христа, у храмі при Микитинській виправної колонії №87 міста Горлівка відбулась Божественна літургія.

Її звершив клірик Горлівської єпархії настоятель Троїцької церкви протоієрей Віктор Івлєв. Після богослужіння священик звернувся до ув’язнених зі словами настанови та розповів про значення та історію свята.

Засуджені, які взяли участь у Літургії, отримали пастирське благословення та солодощі.

0128 серпня 2016 року в Темнівській виправній колонії управління ДПтС України в Харківській області (№100) відзначали Успіння Пресвятої Богородиці.

Настоятель Свято-Дмитрієвського Храму села Васищиве ієрей Олександр Неронов звершив святкове богослужіння та окропив священною водою засуджених.

«Як зазначив виконуючий обов’язки начальника установи Володимир Арзуманов, святкування Успіння Пресвятої Богородиці нагадує усім нам про необхідну потребу перетворюватися людям духовно, вірити у воскресіння і нове життя усіх людей» – повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Харківській області.

1472046640_14063956_1573951189568506_8764633389224667415_n-127 серпня волонтери Центру соціальної адаптації «Преображення», який очолює клірик Дніпропетровської єпархії протоієрей Валентин Дорощук,  відвідали Синельниківську виправну колонію №94, що на Дніпропетровщині

Цього дня у колонійському храмі на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» із засудженими була проведена чергова просвітницька бесіда.

Благодійна організація «Центр соціальної адаптації – Преображення» майже десять років співпрацює з пенітенціарними установами Дніпропетровщини та Дніпропетровською єпархією УПЦ. Нещодавно її керівника, протоієрея Валентина Дорощука, Державна пенітенціарна служба України нагородила нагрудним знаком «Честь та гідність»

У Херсонській єпархії 25 та 26 серпня, дні післясвята Преображення Господнього, клірики Хрестовоздвиженського храму Херсона на чолі з настоятелем протоієреєм Димитрієм Чорнеєм відвідали тюремні храми.

Священики звершили Літургії у храмі на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» та храмі на честь преподобного Варсонофія Херсонського при управліннях виконання покарань.

Засуджені мали можливість помолитися та причаститися Святих Христових Таїн. Також їм було передано освячені яблука та випічку.

CIMG625126 серпня, з благословення архієпископа Сумського і Ахтирського Євлогія, благочинний Білопільського церковного округу протоієрей Олександр Кривохижа провів бесіду з умовно засудженими.

Захід був присвячений дню Успіння Божої Матері. Священик розповів присутнім про історію та значення свята.

На завершення зустрічі отець благочинний привітав усіх з прийдешнім святом та побажав молитовного заступництва Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, у свято Преображення Господнього священики Української Православної Церкви звершували богослужіння у храмах при апараті Державної пенітенціарної служби України та на територіях установ виконання покарань.

Просмотров: 321

Залишити відповідь