Суд остаточно визнав незаконність захоплення «Київським патріархатом» храму в Костянтинівці

Завершився другий судовий процес, який вівся по справі про зміну конфесійної приналежності парафії Стрітенського храму Горлівської єпархії УПЦ.

6 вересня 2016 року у Господарському суді Донецької області в Харкові відбулося друге засідання у справі про конфесійну приналежність Стрітенського храму Костянтинівки, незаконно захопленого представниками «Київського патріархату». Суд в черговий раз визнав недійсним рішення парафіяльних зборів від 10 липня 2015 року про зміну конфесійної приналежності. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії.

Таким чином, справу вирішено на користь Горлівської єпархії Української Православної Церкви.

Нагадаємо, у квітні 2015 року бізнесмен Шапран Ю.В. за власним розсудом організував зміну складу парафіяльної ради Стрітенського храму м. Костянтинівка і «переведення» отриманої псевдопарафії до розколу. Проте 16 травня 2016 року Господарський суд Донецької області у Харкові вперше визнав незаконність змін у складі парафіяльної ради Стрітенського храму.

Представники «Київського патріархату» мають право оскаржити рішення суду протягом 10 днів з моменту виготовлення повного тексту рішення.

Рішення Господарського суду Донецької області є черговим підтвердженням законності прав віруючих УПЦ на власні храми у випадках посягань на останні з боку розкольників.

Просмотров: 389

Залишити відповідь