Делегація УПЦ бере участь у щорічному симпозіумі з православної духовності в Бозе

На форум прибули понад 200 учасників з різних країн світу.

7 вересня 2016 року в чернечій громаді Бозе (Італія) відбулося відкриття XXIV Міжнародного симпозіуму з православної духовності на тему «Мучеництво і спілкування».

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Українську Православну Церкву представляє делегація на чолі з митрополитом Полтавським і Миргородським Филипом, головою Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

У складі делегації також секретар Макарівського вікаріатства Київської єпархії архімандрит Філарет (Єгоров), секретар Всеукраїнського Православного педагогічного товариства, викладач Вищих богословських курсів св. рівноап. князя Володимира протоієрей Богдан Огульчанський, а також викладачі Київської духовної академії: архімандрит Назарій (Омельяненко) та ієромонах Пантелеімон (Мельник). На науковому заході також присутні директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило та директор видавництва “Дух і літера” Костянтин Сігов.

Традиційно для участі в конференції прибули представники всіх Православних Помісних Церков, відомі богослови і церковні історики з різних країн. Окрім представників Православних Церков на симпозіумі є делегати від Римо-Католицької церкви, Апостольської церкви Вірменії, Коптської церкви, англікани та інші.

Всього у форумі бере участь понад 200 учасників з різних країн світу.

У своєму вітальному слові в перший день роботи симпозіуму митрополит Полтавський і Миргородський Филип зачитав послання Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія до учасників та організаторів заходу.

Конференція триватиме чотири дні, по 10 вересня. Планується розгляд актуальних питань, пов’язаних з традицією та духовністю Православної Церкви.

Просмотров: 507

Залишити відповідь