У Кутах прихильники «УПЦ КП» разом із «Правим сектором» силою заволоділи храмом УПЦ

Церковні рейдери за звичною схемою зрізали замки на дверях церкви та увірвалися всередину

14 вересня 2016 року прихильники «Київського патріархату» за підтримки «Правого сектору» силою заволоділи храмом на честь святої праведної Анни села Кути Тернопільської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Церковні рейдери зрізали замок на церкві та увірвалися всередину, не пускаючи туди віруючих УПЦ – законних власників храму.

Розкольники погрожують віруючим УПЦ “другою Катеринівкою”

Храм був зачинений близько півроку назад, відколи розкольники регулярно почали зривати богослужіння місцевої громади УПЦ. Безпосередньо ж бажання заволодіти чужим храмом у Кутах «Київський патріархат» виявив у грудні минулого року, коли з погрозами розправи розкольники намагалися захопити храм.

Тоді на компромісну пропозицію віруючих УПЦ допомогти побудувати для громади «УПЦ КП» храм в Кутах було відмовлено. Прихильники «Київського патріархату» оцінили наявний храм у 5 млн. грн. і ці гроші почали вимагати як компенсацію.

У Тернопільському господарському та Львівському апеляційному судах сприяли обурливим зазіханням представників «УПЦ КП». У вересні цього року судді констатували, що через відсутність формального документу – довідки про введення храм в експлуатацію – віруючим УПЦ не належить храм.

Проте громада села Кути не полишає надії на справедливість у справі захисту власного храму. Вони мають на меті подати апеляцію на рішення суддів у Вищий господарський суд України та у європейські інстанції, оскільки факт помилковості рішень кількох регіональних судів нещодавно вже мав місце.

Наразі віруючі у великій кількості продовжують збиратися за богослужіннями у пристосованому приміщенні – наметі, встановленому мешканцями села на приватній території.

7.08.16. Божественна літургія у день престольного свята в наметовому храмі в Кутах 

Просмотров: 2004

Залишити відповідь