Предстоятель звершив Літургію у свято Різдва Пресвятої Богородиці в монастирі урочища «Церковщина»

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Різдва Пресвятої Богородиці храмі Київських духовних шкіл.

21 вересня 2016 року, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Різдва Богородиці чоловічому монастирі в урочищі «Церковщина», що знаходиться у Хуторі Вільному Київської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужив настоятель монастиря архімандрит Тихон (Софійчук) та духовенство обителі.

Монастир Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі “Церковщина” був відомий раніше як Гнилецький або Глинецький, Скит Пречистої. Він розташований в мальовничому місці між селищами Лісники і Пирогів в урочищі “Церковщина” (Хутір Вільний). На території обителі знаходяться печери XI-XV стт. (Феодосієві або Гнилецькі печери), де усамітнювався на час Великого посту прп. Феодосій Печерський.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту був звершений хресний хід навколо монастиря та водосвятний молебень.

Насамкінець урочистостих богослужінь Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство та віруючих з престольним святом та благословив усіх.

Напередодні свята Предстоятель очолив всенічне бдіння в академічному храмі на честь Різдва Богородиці Київської духовної академії.

Просмотров: 2070

Залишити відповідь