Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості у Зимненському монастирі з нагоди шанованого образу Богородиці

24 вересня 2016 року, у день свята на честь Святогірської Зимненської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Успенському Святогірському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

3Блаженнішому владиці співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон,  єпископ Семятицький Георгій (Польська Православна Церква), єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, а також духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту був звершений хресний хід навколо монастиря.

Настоятелька монастиря ігуменя Стефана подарувала Його Блаженству список Зимненської ікони Божої Матері, в свою чергу Предстоятель підніс в дар ігумені та сестрам обителі статуетку святого рівноапостольного князя Володимира.

Насамкінець урочистостих богослужінь Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство та віруючих з престольним святом та благословив усіх.

Напередодні Архіпастир очолив всенічне бдіння в Успенському соборі цього ж монастиря.

Просмотров: 1902

Залишити відповідь