Перед багатотисячним паломництвом православних вірян на Святу Землю відбувся молебень

Наступного тижня тисячі православних українців відправляться в паломництво на Святу Землю, в Ізраїль.

24 вересня 2016 року в Андріє-Володимирському приділі споруджуваного Кафедрального собору Української Православної Церкви відбувся молебень «про подорожуючих», який очолив єпископ Васильківський Миколай, Вікарій Київської Митрополії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Паломницького Центру.

Миколай

Після молебню владика Миколай звернувся до прочан з напутнім словом: «Паломництво на Святу Землю можна порівняти з Євангелієм. Але якщо книги чотирьох Євангелістів ми звикли сприймати через читання, то паломництво по Землі обітованій обіймає всю людину, наповнюючи її душу образами, немов «П’яте Євангеліє». Нехай ця поїздка до святинь дарує вам новий поштовх для спасительних подвигів і послужить для зміцнення вашої віри».

За богослужінням молились паломники, які в період з 28 вересня по 6 жовтня візьмуть участь у поїздці в Ізраїль. Ця поїздка організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви.

Нагадаємо, що кілька тисяч православних паломників вирушають з України в Ізраїль в ці дні. Масове паломництво пов’язано зі знижками, які надають авіаперевізники в період святкування іудейського Нового року. В цей час заповнюється більшість готелів Ізраїлю, відбуваються хресні ходи, а у християнських святинь відбуваються богослужіння за участю Патріарха святого граду Єрусалима Феофіла ІІІ.

У своєму коментарі Володимир Теліженко, директор Паломницького Центру Української Православної Церкви зазначив, що організаційна сторона паломницької поїздки надзвичайно важлива.

«Де паломники будуть жити, як вони будуть летіти, хто їм надасть медичну допомогу при настанні страхового випадку – все це життєво важливо. Але найголовніше для нас, як організаторів, – молитовний настрій паломників. Для нас важливо, щоб вони запам’ятали не суєту східного базару, а свій покаянний настрій на Гробі Господньому. Сподіваюся, вони збережуть цей настрій після поїздки, і він змінить їхнє життя», — прокоментував Володимир Теліженко.

Про особливості паломництва на Святу землю Голова Паломницького центру УПЦ розповідав раніше в інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

Після молебню в галереї «Соборна» відбувся інструктаж паломників, під час якого всі бажаючі могли з’ясувати подробиці майбутньої поїздки.

Просмотров: 1244

Залишити відповідь