Архієреї сходу і заходу разом помолилися про мир на Донбасі

25 вересня в жіночій обителі Горлівської єпархії відзначили п’ятиріччя храму Віри, Надії і Любові.

У неділю перед Воздвиженням, у день віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці, Божественну літургію в літньому храмі Віри, Надії і Любові Сергіївської жіночої обителі Горлівської єпархії здійснили дев’ять архієреїв: митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Донецький та Маріупольський Іларіон, Рівненський і Острозький Варфоломій, Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієпископи — Краснолиманський Аліпій, вікарій Горлівської єпархії, Макіївський Варнава, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископи — Львівський і Галицький Філарет, Южненський Діодор. Їм співслужили численне духовенство Горлівської і Донецької єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Горлівської єпархії.

На запричастному вірші з проповіддю до насельників і паломників монастиря звернувся єпископ Львівський і Галицький Філарет. Напередодні свята Воздвиження Животворящого Хреста Господнього він закликав кожного християнина подивитися на свої вчинки у світлі хресного подвигу Спасителя: «Хрест Христовий діє в житті кожного християнина. Через Хрест Христовий ми рятуємо свої душі, засуджуємо свою гріховну природу, бачимо свій внутрішній стан і йдемо за Христом. Саме Хрест — мірило добра і зла. Він прозріває совість кожної людини».

i07a2669jpgПісля закінчення богослужіння митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом, в якому закликав посилити молитви про якнайшвидше відновлення миру на Донбасі:

«Сьогодні ми зібралися тут, у домі Божому, для того щоб помолитися старанно про мир в Україні. Ми молилися, щоб Господь утихомирив злі людські серця, щоб люди усвідомили, що вони брати… Нам потрібна милість Божа, потрібен покров Цариці Небесної. Нам треба старанніше молитися і вірити, що Господь не залишить нікого з тих, хто звертається до Нього день і ніч».

У відповідному слові митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан подякував митрополиту Агафангелу за радість спільної молитви, за допомогу жителям Донбасу. Владика також привітав митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона з 65-річчям з дня народження і 25-річчям архієрейської хіротонії.

У цей день храм Віри, Надії і Любові Сергіївського монастиря відзначив своє п’ятиріччя. 25 вересня 2011 року завершилося будівництво. Прекрасна типова церква має арочну галерею, яка закінчується приміщенням вівтаря з куполом. Храм став одним з головних прикрас обителі.

Просмотров: 1047

Залишити відповідь