Головний архітектор Кафедрального собору УПЦ взяв участь у засіданні Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

Учасники заходу обговорили збереження українських об’єктів всесвітньої спадщини – Києво-Печерської Лаври та Святої Софії

22 вересня 2016 року, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, клірик Кафедрального собору та його архітектор ієрей Олег Степанов взяв участь у ХХ засіданні Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Кафедрального собору УПЦ.

Засідання проходило у Міністерстві закордонних справ України. Головою зібрання був перший заступник голови Комісії  та радник Президента України Богуцький Ю.П..

Серед присутніх були директори національного Києво-Печерського заповіднику, національного заповіднику «Софія Київська», радники Президента України, працівники МЗС України, діячі культури та мистецтвознавці.

Окрім обговорення результатів діяльності Національної комісії, особливу увагу приділили стану збереження українського об’єкту всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська Лавра».

Також було зазначено, що з 10 по 20 листопада цього року охоронні заповідники Києва відвідає спільна місія ЮНЕСКО.

Просмотров: 415

Залишити відповідь