Відбулася зустріч Предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви з главою делегації УПЦ (оновлено)

Під час тривалої бесіди з митрополитом Лукою Блаженніший Патріарх Феофіл торкнувся теми взаємин Церкви і держави, сучасного свідчення Церкви в секулярному світі, мученицького подвигу християн різних конфесій на Близькому Сході

1 жовтня 2016 року в Єрусалимській Патріархії відбулася зустріч Блаженнішого Патріарха Єрусалимського і всієї Палестини Феофіла III та митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, котрий, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, представляє численних кліриків і мирян з України, які прибули в ці дні на Святу Землю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Паломницький Центр УПЦ.

Митрополита Луку супроводжували начальник Паломницької служби Руської Духовної Місії в Єрусалимі ієромонах Дометіан і директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко.

Під час тривалої бесіди з владикою Лукою Блаженніший Патріарх Феофіл торкнувся теми взаємин Церкви і держави, сучасного свідчення Церкви в секулярному світі, мученицького подвигу християн різних конфесій на Близькому Сході. «За словом апостола, «наша боротьба не проти плоті і крові», – зазначив Патріарх, – і потрібно пам’ятати про джерело ненависті до Христа і тих, хто любить Його, про першопричину розділень і конфліктів. Єрусалимська Патріархія намагається нести свідоцтво миру. Шукати компроміс, намагатися знайти взаєморозуміння, вирішення проблеми потрібно до самого кінця. І коли це вже неможливо, в дусі любові та миру Христового бути готовим кров’ю свідчити про любов і мир. Таким був шлях всіх Церков. Так утвердилася й існує до цього дня Церква в Єрусалимі, так у XX столітті свідчила про справжню силу Христову Руська Церква».

14440861_1307975742580714_5228720137487965104_nМитрополит Лука подякував Патріарху від імені всієї Української Православної Церкви за гостинний прийом віруючих з України і за те, що Святогробське братство, перебуваючи часом у важких зовнішніх обставинах, зберегло для всіх християн найбільші святині Святої Землі.

На закінчення зустрічі директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко обговорив з Патріархом деталі священнослужіння численних кліриків УПЦ, які прибули в ці дні на Святу Землю.

Того ж дня з Предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви зустрілися архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем разом з частиною паломників з України.

Архієреї УПЦ подякували Його Блаженству за можливість вклонитися святиням Палестини та попросили молитов за Українську державу та її народ.

На згадку про зустріч паломники обмінялися з Блаженнішим Патріархом Феофілом пам’ятними подарунками.

Просмотров: 1553

Залишити відповідь