Представники УПЦ висвітлили позицію Церкви з біоетичної проблематики на національному форумі

Голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів єпископ Львівський Філарет, з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, взяв участь у роботі VI Національного Конгресу з біоетики. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Синодального відділу з питань охорони здоров’я

Форум, організований Національною Академією Наук України, Академією Медичних Наук України та Міністерством Охорони здоров’я України, проходив з 27 по 29 вересня 2016 року.

Разом з єпископом Філаретом Українську Православну Церкву представляли співробітники відділу протоієрей Геннадій Батенко, Коробеніков Г.В., Таранюк Г.П..

Працівниками Синодального відділу були представлені доповіді «Соціокультурні виклики біомедицині: світоглядно-ціннісний аспект» та «Ризики трансплантології в умовах нестабільного суспільства».

У них, у відповідності з православно-християнським віровченням, викладено засадничі принципи аналізу біоетичних проблем, дилем та колізій, що виникають при механістичному та технократичному тлумаченні людини, її природи та сутності і спрощених трактовках прогресу і шляхів вирішення проблем життя та здоров’я особистості.

Особливістю цьогорічного форуму стало проведення спеціального семінару, присвяченого 75-ій річниці трагедії Бабиного Яру – «Медицина та біоетика після холокосту». Обговорення організували спільно з фахівцями-медиками зі Сполучених Штатів Америки.

Просмотров: 396

Залишити відповідь