Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив відкриття фестивалю православного кіно «Покров»

Кінофорум триватиме до 12 жовтня.

9 жовтня 2016 року в Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбулася церемонія відкриття ХIV Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Цього року темою кінофоруму були обрані слова з Соборного послання святого апостола Іакова «Віра без діл мертва» (Іак. 2:26).

Участь в урочистій церемонії відкриття взяв Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, який благословив відкриття кінофестивалю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство супроводжували голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона та голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу єпископ Ірпінський Климент.

Під час свого Архіпастирського слова Блаженніший владика закликав усіх творити добро, не дивлячись на ті складнощі, які сьогодні є у світі. Предстоятель прикликав Господнє благословення на організаторів, а всім учасникам кінофоруму побажав, щоб Господь поклав добру думку у який спосіб можна допомогти своїм ближнім.

dsc_6792Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив нагороди волонтерам православного руху «Молодість небайдужа». Молоді люди, які вже багато років координують соціальну роботу православної молоді за напрямками — допомога дітям-сиротам та онкохворим дітям, опіка людей похилого віку, робота в пенітенціарних установах тощо, отримали ордени Української Православної Церкви святителя Луки Кримського.

Під час урочистого заходу присутніх також вітали керівники проекту кінофестивалю «Покров»: голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона, протоієрей Олександр Акулов.

Насамкінець з вітальним словом виступив президент фестивалю, народний депутат України А.Л. Деркач, який оголосив про офіційне відкриття кінофоруму.

dsc_6968Після закінчення офіційної частини відкриття глядачі змогли побачити прем’єру художнього фільму «Чернець і біс». Перед початком перегляду режисер картини  М. Досталь привітав присутніх і розповів про історію створення фільму.

Загалом цьогоріч на головні призи фестивалю претендують 56 анімаційних, документальних і художніх фільмів з України, Білорусії, Грузії, Польщі та Росії. Перелік кінокартин дивіться на офіційному сайті “Покрову”.

Перегляди конкурсних робіт відбудуться в київському Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6): 10 і 11 жовтня – з 10.00 до 21.00; 12 жовтня – з 10.00 до 15.00. Церемонія закриття та нагородження переможців фестивалю «Покров» відбудеться 12 жовтня 2016 року о 18:00 у Будинку кіно. Вхід на конкурсні покази та закриття вільний.

Фестиваль православного кіно «Покров» було започатковано з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014) у 2003 році. За 13 років існування проекту десятки тисяч людей побачили сотні кінокартин, а у 2013 році була організована онлайн-трансляція на сайті фестивалю, завдяки чому православні фільми подивилися біля 40 тисяч інтернет-користувачів.

Просмотров: 746

Залишити відповідь