Предстоятель на відкритті фестивалю «Покров»: Ми хочемо нагадати людям — світ потребує добра

9 жовтня 2016 року в Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т.Г. Шевченка відбулося урочиста церемонія відкриття XIV Міжнародного кінофестивалю «Покров». Головною темою цьогорічного фестивалю стали слова зі святого Писання «віра без справ мертва» (Іак. 2,17).

Під час свого Архіпастирського слова до організаторів та учасників кінофоруму Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх творити добро, не дивлячись на ті складнощі, які сьогодні є у світі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

dsc_6721За словами Архіпастиря, «через фестиваль «Покров» ми хочемо нагадати людям про те що світ потребує добра і що ми всі повинні намагатися творити добрі справи».

Предстоятель зазначив, що добро по своїй сутності завжди залишається незмінним, але форми його втілення змінюються в різні епохи.

«Сьогодні світ наповнений протистоянням, взаємною ворожнечею, нетерпінням, — продовжив він. — Саме ці фактори часто впливають на соціальний стан людей — багатьох вони приводять в духовний смуток, деякі впадають у відчай, а дехто починає проявляти свою агресію і робити не те, що варто було б робити».

Блаженніший владика підкреслив, що головне завдання цьогорічного кінофестивалю «показати, що є шляхи подолання тих негараздів, з якими ми зустрічаємося у своєму земному житті».

Перед початком урочистого відкриття глядачам були представленні відеосюжети про соціальну допомогу нужденним в Одеській і Запорізькій єпархіях, про окремі проекти православного волонтерського руху «Молодість небайдужа».

Предстоятель наголосив: «Ці маленькі ролики, які ми вже встигли побачити дали нам приклад декількох форм того добра, яке ми сьогодні можемо і маємо робити».

Він зауважив, що не зважаючи на те, що часто для того, щоб допомогти іншим потрібні фінансові, матеріальні та фізичні ресурси, займатися благодійництвом може кожна людина.

dsc_6899«Навіть немічна людина може допомогти тому, хто знаходиться в біді, якщо вона помолиться чи просто поспівчуває ближньому», — підкреслив Його Блаженство.

Він звернув увагу на те, що в нинішньому світі дуже багато зла, яке можна подолати тільки добром.

«Сьогодні зла багато, а добра не вистачає, — сказав Предстоятель, — Зло перемагається тільки добром, тому ми повинні намагатися робити добро — як можемо і як вміємо».

У Святому Письмі говориться, якщо віра людини не підтверджується справами, то її віра мертва.

«Ми живемо у православній державі, ми всі знаємо про Бога і ми знаємо, що віра яка людину живить  — це віра у Бога. Дійсно, є земні орієнтири, на яких ми можемо зосереджувати свою увагу, але вони перемінливі і короткоплинні, а Бог незмінний. Віра в Бога — це є те, що людину оживляє, що людині дає стимул для того, щоб творити, трудитися і приносити себе в жертву для ближнього свого. І ця наша віра в Бога має бути підтверджена нашими добрими справами», — підсумував Предстоятель.

Загалом цьогоріч на головні призи фестивалю претендують 56 анімаційних, документальних і художніх фільмів з України, Білорусії, Грузії, Польщі та Росії. Перелік кінокартин дивіться на офіційному сайті “Покрову”.

Просмотров: 573

Залишити відповідь