Архієрей з США передав Полтавській єпархії частку мощей святителя Іоанна Шанхайського

Святиня передана в Полтаву з благословення архієпископа Сан-Франциського і Західно-Американського Кирила

На запрошення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа до Полтави прибув керуючий Чиказькою і Середньо-Американською єпархією  архієпископ Петро. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Полтавської єпархії.

18 жовтня 2016 року у Хрестовоздвиженському жіночому монастирі м. Полтави митрополит Филип спільно з архієпископом Петром, єпископом Новосанжарським Веніаміном та духовенством єпархії звершили Божественну літургію.

Після завершення богослужіння архієпископ Петро на молитовну пам’ять передав Полтавській єпархії ікону святителя Іоанна Шанхайського з часткою його святих мощей. Образ перебуватиме в одному з храмів Полтави.

Святитель Іоанн Шанхайський (у миру – Михайло Борисович Максимович) народився 16 червня 1896 року на території сучасної України. Походив з відомої козацько-старшинської родини Максимовичів. У молоді роки закінчив Петровський Полтавський кадетський корпус та Харківський університет. Після революції 1917 року емігрував до Югославії, де здобув богословську освіту та був пострижений у чернецтво з іменем Іоанн. З 3 червня 1934 року – єпископ Шанхайський. У 1962 р. переїхав до США. З 1963 року – архієпископ Західно-Американський і Сан-Франциський. Помер 2 липня  1966 року під час молитви в своїй келії під час відвідування Свято-Миколаївської парафії в Сієтлі. 2 липня 1994 р. РПЦЗ причислила його до лику святих.

Просмотров: 735

Залишити відповідь