Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у новоосвяченому храмі на честь Всіх святих в Умані (оновлено)

23 жовтня 2016 року, у Неділю 18-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі на честь Всіх святих міста Умань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Біля храму Архіпастиря зустрічало духовенство Уманської єпархії та представники влади Черкащини.

Перед початком богослужіння Предстоятель УПЦ звершив освячення новозбудованого храму.

dsc_9101Планування та будівництво фундаменту церкви було розпочато у 2008 році за підтрики Уманського тепличного комбінату. 24 травня 2010 року було закладено камінь та капсулу під будівництво храму. В січні 2011 року Блаженніший Митрополит Володимир (+2014) заклав першу цеглину храму.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, а також клірики єпархії та гості парафії в священному сані.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв настоятеля Всіхсвятського храму протоієрея Олександра Смагла богослужбової нагороди – права служіння Літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш».

Після читання Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

Після одпусту правлячий архієрей Уманської єпархії архієпископ Пантелеімон звернувся зі словом вітання до Його Блаженства та всіх присутніх.

На згадку про богослужіння Преосвященний владика вручив у дар Предстоятелю ікону Божої Матері «Скоропослушниця».

dsc_9413Слово вітання та подяки Архіпастирю також виголосив ктитор Всіхсвятського храму, директор Уманського тепличного комбінату Микола Гордій.

В свою чергу, вітаючи настоятеля і громаду з визначною подією у житті парафії – освяченням храму, Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв благодійників церковних нагород і благословив усіх.

Того ж дня Його Блаженство відвідав кафедральний собор Уманської єпархії та місцеве єпархіальне управління.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 5794

Залишити відповідь