В Іонинському монастирі Києва пройшов Всеукраїнський з’їзд православної молоді

У форумі взяли участь віряни з усіх куточків України.

З 28 по 30 жовтня у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі у Києві відбувся Всеукраїнський з’їзд православної молоді. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На ньому були присутні по декілька представників православних молодіжних організацій з кожної єпархії.

Програма заходу включала лекції, семінари та практичні заняття. Зокрема, увага була приділена темам «Церковна свідомість у сучасному світі», «Активність молоді в церкві», «Реалізація талантів» та ін.

У суботу, 29 жовтня, учасники заходу мали можливість побесідувати із архієреєм Елладської Православної  Церкви митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм (Хаджиніколау), який цими днями відвідував Україну. Владика Миколай поспілкувався з молоддю про те, що означає бути віруючим православним християнином.

Днем пізніше, 30 жовтня, зустріч з богословом і науковцем митрополитом Месогійським Миколаєм зібрала переповнений зал в галереї «Соборна».

Окрім слухань наукових доповідей, учасники з’їзду відвідували богослужіння в Іонинській обителі.

Організатори зазнчають, що основною метою цього молодіжного форуму було познайомити молодь різних єпархії між собою, задля обміну досвідом та сприянню новим православним молодіжним ініціативам.

Просмотров: 1148

Залишити відповідь