У Києві розпочала роботу ІІІ Всеукраїнська конференція єпархіальних відділів у справах сім’ї

Цього року у форумі беруть участь не тільки керівники єпархіальних відділів, але і їх дружини.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 31 жовтня в місті Києві розпочала роботу ІІІ Всеукраїнська конференція керівників та співробітників єпархіальних відділів у справах сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сімейний форум розпочався з молебну, який очолив голова місії Синодального відділу у справах сім’ї архієпископ Ровенківський і Свердловський Пантелеімон. Після молебну владика Пантелеімон звернувся до учасників з вітальним словом від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

У своєму привітанні Предстоятель підкреслив актуальність роботи в напрямку укріплення традиційних сімейних цінностей та захисту людської особистості.

«Підтримка духовно-морального стану української родини є одним з основних напрямків діяльності Української Православної Церкви. Нашим пріоритетним завданням є утвердження інституту сім’ї в нашій Державі. В умовах тотального падіння духовності Церква відстоює та захищає моральні принципи всіма доступними засобами», — йдеться у Вітальному адресі.

Далі форум розпочав свою роботу. Варто зазначити, що цього року оргкомітет конференції прийняв рішення провести захід у сімейному форматі — запросити до участі в роботі не лише керівників єпархіальних відділів, але їх дружин.

Планується, що в ході навчальних лекцій, тренінгів та практичних занять шляхом активного діалогу з профільними фахівцями буде освоєно нові напрямки роботи: по зміцненню інституту сім’ї та підвищенню престижу і ролі родини; захисту життя ненароджених, дитинства, материнства і батьківства; профілактиці соціального сирітства.

Робота конференції триватиме чотири дні, закриття форуму відбудеться 3 листопада 2016 року.

Фото mukacheve.church.ua

Просмотров: 255

Залишити відповідь