Вінницька єпархія та Донецький університет відкрили освітню програму християнського спрямування

Впродовж 8 місяців студенти прослухають лекції з догматичного богослов’я, історії християнської Церкви, біблеїстики та патрології

1 листопада 2016 року розпочалося навчання за сертифікатною освітньою програмою «Основи християнського богослов’я» у Донецькому національному університеті імені Олеся Гончара, який знаходиться у Вінниці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Проект створено ДонНУ спільно з Вінницькою єпархією Української Православної Церкви.

Програму відкрили митрополит Вінницький і Барський Симеон та проректор університету Тетяна Нагорняк.

dsc-5923-1У вітальному слові владика подякував керівництву ДонНУ за співпрацю та зазначив, що подібні програми існують в інших містах України, однак для Вінниці – це абсолютно нове і унікальне явище.

«Поєднавши зусилля і залучивши кращих фахівців з нашого боку, а це священики з вищою світською і богословською освітою, кандидати наук, у тому числі педагоги, які працюють у світських навчальних закладах, ми хочемо дати нашим слухачам змістовні і систематичні знання з таких предметів, як догматичне богослов’я, історія християнської Церкви, біблеїстика, патрологія – вчення святих отців», – наголосив Його Високопреосвященство.

За словами митрополита Симеона, особливістю курсу є те, що слухачами будуть студенти, юристи, журналісти і священнослужителі, які вже мають духовну освіту, але хочуть розширити свої знання і отримати практичні навички.

Студентами сертифікатної програми є двадцять осіб. Навчання триватиме 8 місяців. По його закінченню слухачі отримають Сертифікат Донецького Національного університету імені Василя Стуса.

Нагадаємо, у серпні вперше в Україні дипломи бакалаврів богослов’я державного зразка отримали випускники Класичного приватного університету Запоріжжя.

Просмотров: 277

Залишити відповідь