Предстоятель УПЦ очолив Літургію у день пам’яті преподобного Нестора Літописця — небесного покровителя Київських духовних шкіл (відео, фото)

9 листопада 2016 року, в день святкування пам’яті преподобного Нестора Літописця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

dsc_0386
Ікона преподобного Нестора Літописця

Цього дня Київська духовна академія і семінарія відзначає день свого небесного покровителя — преподобного Нестора Літописця.

Його Блаженству за святковим богослужінням співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископи: ректор МДАіС, голова Учбового комітету Руської Православної Церкви Верейський Євгеній,  Бучанський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон; єпископи: Боярський Феодосій, голова Учбового комітету УПЦ Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Васильківський Миколай, Новосанжарський Веніамін, а також викладачі, вихованці та гості Київських духовних шкіл у священному сані.

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив викладач Київської духовної академії і семінарії, професор архімандрит Іоасаф (Морза).

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Під час малого входу Блаженніший владика удостоїв ученого секретаря КДА протоієрея Василія Яковчука богослужбової нагороди – права носіння митри.

Під час Літургії архієпископ Євгеній звершив дияконську хіротонію над студентом І курсу магістратури КДА Павлом Филиповичем.

Після запричастного вірша за академічною традицією виголосив проповідь студент І курсу магістратури КДА Михайло Медведь.

Після відпусту Предстоятель привітав усіх із Днем пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл — преподобного Нестора Літописця. Його Блаженство відзначив особливий вклад святого в збагаченні історії та культури Київської Русі та побажав усім присутнім його заступництва.

По закінченні богослужіння в залі Трапезного храму преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії, який очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Вчора Предстоятель Української Православної Церкви звершив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 2139

Залишити відповідь