Предстоятель освятив оновлений іконостас храму Києво-Печерської Лаври (відео, фото)

17 листопада 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив оновлений іконостас храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед освяченням відреставрованого іконостасу, Предстоятель відслужив водосвятний молебень. Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент та братія обителі у священному сані.

По завершенні чину освячення Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав намісника та братію Лаври, а також вручив церковні нагороди благодійникам.

Храм Києво-Печерської Лаври на честь ікони Пресвятої Богородиці «Живоносне Джерело» знаходиться неподалік від джерел преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Церква була закрита на період проведення внутрішньої реставрації. Відтепер і в цьому храмі щосуботи буде звершуватись Літургія, під час якої богослужбові піснеспіви виконуватиме молодіжний хор Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1968

Залишити відповідь