Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан з українською громадою в Салоніках звершив Літургію в древньому храмі свт. Миколи Орфаноса 26 листопада.

В рамках робочої поїздки в Грецію на Всегрецьку конференцію з питань паломництва, Голова ВЗЦЗ Української Православної Церкви митрополит Луганський і Алчевський Митрофан за запрошенням Консула України в Салоніках пана Олександра Вороніна 26 листопада 2016 року звершив Божественну Літургію в історичному храмі свт. Миколая Орфаноса. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

З XVII століття церква свт. Миколая Орфаноса є Подвір’ям ставропігійного монастиря Влатадов, також розташованого в Салоніках. З ініціативи Консульства України і за погодженням з єпископом Аморейським Никифором, священноігуменом монастиря Влатадов (Вселенська Патріархія), кожну останню суботу місяця для української громади міста кліриками Елладської Православної Церкви, а також студентами у священному сані з Польської, Сербської та Руської Православних Церков, учнями в Університеті м. Салоніки, відбувається богослужіння на українській і слов’янській мовах. Вперше Літургію звершив архієрей з України.

По закінченні богослужіння українці на чолі з митрополитом Митрофаном звершили панахиду за загиблими під час Голодомору 1932-33 рр. співвітчизникам, пом’янувши їх у молитві та ушанувавши хвилиною мовчання.

На виході з храму всі мали можливість ознайомитися з невеликою, присвяченою Голодомору експозицією, підготовленою співробітниками Консульства України, а також неформально поспілкуватися.

Фото Володимира Теліженка

Просмотров: 922

Залишити відповідь