В головній святині України за недільним Богослужінням молилися представник Константинопольської Православної Церкви та делегація Румунської Православної Церкви.

27 листопада 2016 року, у Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, день пам’яті апостола Филипа, Божественну літургію в трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершили представники Помісних Православних Церков, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Літургію очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Іов (Геча) (Константинопольська Православна Церква), архієпископ Ясський, митрополит Молдови та Буковини Феофан (Румунська Православна Церква), митрополит Полтавський і Миргородський Филип, архієпископ Макарівський Іларій, братія Лаври у священному сані, а також духовенство Румунії.

Після читання Святого Євангелія владика Павел розповів про святого апостола Филипа, пам’ять якого звершується 27 листопада, та нагадав, що з завтрашнього дня розпочинається Різдвяний піст.

Різдвяний піст триватиме до 7 січня – Різдва Христового. Про історію встановлення одного з чотирьох багатоденних постів календарного року, його суть та правила, а також як у цей період бути з нецерковними святами читайте у матеріалі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Просмотров: 2671

Залишити відповідь