Священик Волинської єпархії УПЦ буде духовно окормляти військових на Сході України

Голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Олександр Мазурак відправився у зону бойових дій на Схід України разом з двадцятьма бійцями спецпідрозділу «Світязь». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посилання прес-службу Волинської єпархії.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла перед від’їздом протоієрей Олександр відслужив короткий молебень. 29 листопада 2016 року військовослужбовці разом зі своїм духівником відправилися на чергову ротацію.

Варто зазначити, що це вже не перша поїздка священика у зону військового конфлікту, як духівника. Раніше він разом зі спецзагоном волинських правоохоронців двічі відправлявся у 40-денні відрядження на схід країни.

Як повідомляють у прес-службі, інші священнослужителі Волинської єпархії теж опікуються військовими ЗСУ. Так, протоієрей Олександр Лановий​, настоятель Свято-Успенського храму у селі Оконськ, як волонтер і капелан, 22 рази побував у підрозділах українських військових у зоні бойових дій. Священик доставив бійцям тисячі тонн продуктів,  медикаменти,  теплий одяг. Часто у такі поїздки він брав на прохання солдат Володимирську  ікону Богоматері з оконського храму, перед якою звершував молебні. Окрім того, стараннями священнослужителів єпархії з полону був визволений не один український військовослужбовець.

У Волинській єпархії УПЦ підтримують не тільки військових та їхні сім’ї, але і вимушених переселенців. У храмах єпархії неодноразово здійснювали збір  коштів та продуктів для них. Тільки у Святогірську лавру було передано понад 150 тонн продуктів та понад 100 тисяч гривень, зібраних під час проведення Різдвяного благодійного  концерту.

Просмотров: 852

Залишити відповідь