Єпископ УПЦ взяв участь у святкуванні Дня національного єднання Румунії

1 грудня 1918 року представники румунів з Трансільванії та Баната проголосували за об’єднання з Королівством Румунія і утворили державу в межах сучасних кордонів

30 листопада 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Румунії в Україні Крістіана-Леона Цуркану, єпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської Митрополії, взяв участь у святковому прийомі, організованому румунським посольством в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської Митрополії.

З нагоди Дня національного єднання Румунії від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія єпископ Феодосій передав пану Послу та членам дипломатичного корпусу побажання миру, благополуччя та процвітання румунському народу.

День національного єднання Румунії святкується щороку 1 грудня в пам’ять об’єднання країни і утворення держави в межах сьогоднішніх кордонів. 1 грудня 1918 року представники румунів з Трансільванії та Баната проголосували за об’єднання з Королівством Румунія.

Просмотров: 389

Залишити відповідь