В перспективі планується провести подібні заходи в усіх єпархіях Української Православної Церкви.

29 листопада 2016 року з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у стінах Київського обласного музично-драматичного театру ім. П.К Саксаганського у місті Біла Церква Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провела перший регіональний семінар по роботі з родинами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу відділу.

Перший семінар з циклу на тему структурної та ефективної роботи єпархіального відділу у справах сім’ї та ефективної роботи з сім’ями на парафіях відбувся для духовенства Білоцерківської єпархії. Очолив даний захід Голова Місії архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

ssjivj2zevsПісля спільної молитви, зі словами пастирської настанови до присутніх звернулися архієпископ Пантелеімон та митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, керуючий Білоцерківською єпархією. Зокрема, Голова Місії нагадав слова Предстоятеля УПЦ щодо актуальності ефективної роботи з сім’ями на всіх парафіях Української Православної Церкви.

Далі заступник Голови Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї  ієрей Іоанн Ружицький зробив короткий огляд найбільш успішних проектів серед сімейних відділів у єпархіях, а керівник єпархіального відділу у справах сім’ї та Голова адміністративного апарату Білоцерківської єпархії, протоієрей Валерій Яблонський, підбив підсумки роботи єпархіального відділу за 2016 рік.

Учасникам семінару був представлений досвід передових єпархій, відбулися виступи та майстер-класи від профільних фахівців, направлені на структурування роботи єпархіального відділу у справах сім’ї та допомогу духовенству в активній роботі з парафіянами та їх родинами.

Першою обговорили тему вироблення в єпархіях методичних рекомендацій для священиків щодо проведення передшлюбних бесід на парафіях УПЦ. Керівник сімейного відділу Львівської єпархії ієрей Михаїл Коник зазначив, що участь у таких заняттях допоможе молодятам у повній мірі осягнути глибинний зміст церковного шлюбу та сімейного життя.

Про «Специфіку духовної опіки воїнів АТО та їх сімей» розповів співробітник Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко. Батюшка наголосив на гострій актуальності проблеми психологічної реабілітації солдат та поділився досвідом надання духовної допомоги військовим та мирним жителям в зоні бойових дій. На тему надання духовної підтримки учасникам бойових дій також виступили представники Об’єднання дружин і матерів бійців і учасників АТО.

jo22dikpjtu

Учасники зібрання обговорили «особливості роботи з сім’ями в рамках сільської парафії». Своїм досвідом поділився ієрей Іоанн Омельчук, керівник сімейного відділу Бориспільської єпархії та співробітник Сімейного відділу УПЦ.

Майстер-клас по «Ефективній роботі єпархіального відділу в медіа просторі» провів відомий столичний журналіст Віктор Іваненко.

Ідея проведення регіональних семінарів по роботі з родинами виникла в ході дискусій між учасниками ІІІ Всеукраїнської конференції керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї. Дану ініціативу підтримав Блаженніший Митрополит Онуфрій. В перспективі планується провести подібні заходи в усіх єпархіях УПЦ.

За матеріалами family.church.ua

Просмотров: 633

Залишити відповідь