Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію з 65-літтям від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ СЕРГІЮ,

МИТРОПОЛИТУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ І КРЕМЕНЕЦЬКОМУ

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

 

Сердечно поздоровляю Вас зі святом Введення у храм Пречистої Богоотроковиці Діви Марії та 65-літтям з дня Вашого народження.

Возлюбивши небесне, паче земного, Ви з юних літ уготовили себе на служіння Богу і Його Святій Церкві. Чоловіколюбець Господь, Який незбагненним Промислом Своїм все влаштовує і корисне всім подає, направив Ваші стопи у Почаївську Лавру, де під покровом Божої Матері і заступництвом преподобного Іова Ви склали чернечі обітниці і, будуючи з себе, мов з живого каміння, дім духовний, прийняли святе священство, щоби приносити духовні жертви, приємні Богові Іісусом Христом (див. 1 Пет. 2:5).

Відгукнувшись на поклик Пастиреначальника, Ви прийняли в руки свої архіпастирський жезл, щоби, пильнуючи себе і всю отару, неухильно сповіщати їм усю волю Божу і огороджувати від лютих душогубних вовків (див. Діян. 20:27–29). Добре відомі дальнім і ближнім Ваші невтомні труди, які стали для багатьох прикладом справжньої мужності, ревності і  смиренномудрія в стоянні за віру Христову. Як дбайливий пастир, Ви не пропускаєте нічого корисного, про що не проповідували б і чого б не навчали всенародно і по домах (див. Діян. 20:20).

У цей святковий день молитовно бажаю Вашій Святості благодатної допомоги Божої в Апостольському служінні, доброго здоров’я, духовної кріпості і благословенного довголіття. Нехай заступництвом Цариці Небесної примножується мир і любов серед пастви, що знаходиться під Вашим святительським омофором.

З любов’ю у Христі

 

 

+ ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

4 грудня 2016 року

Просмотров: 897

Залишити відповідь