У Києво-Печерській Лаврі відбулося урочисте богослужіння з нагоди річниці архієрейської хіротонії Блаженнішого Митрополита Онуфрія (відео, фото)

9 грудня 2016 року, у день 26-річчя архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Його Блаженству співслужили сонм архієреїв та духовенства Української Православної Церкви, які прибули в Київ з усіх куточків України. Привітати Архіпастиря цього дня зібралися також чисельні гості з Буковини.

Нагадаємо, що у 1990 році Його Блаженство був хіротонісан в єпископа Чернівецького і Буковинського. На ввіреній йому кафедрі він звершував архіпастирський послух протягом 24 років, після чого 13 серпня 2014 року Собором єпископів УПЦ був обраний Предстоятелем Української Православної Церкви.

За богослужінням була звершена хіротонія Тихона (Софійчука), намісника чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі «Церковщина» в єпископа Гостомельського, вікарія Київської Митрополії.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

По завершенні богослужіння  архіпастирі, духовенство і віряни Української Православної Церкви привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія із 26-річчям архіпастирського служіння.

Просмотров: 3345

1 коментар

  1. Дорогого нашoго духовного Татуся Блаженнішого Митрополита Онуфрия вітає рідне село на чолі із настоятелем протоієреєм Василієм з нагоди річниці архієрейської хіротонії, молитовно приєднуємося до духовного торжества і бажаємо Вам душевних сил вести нас тісною дорогою спасіння ще багато років тому що Ви як істинний пастирь добре знаєте яка саме дорога, із безліч пропонуємих нині, веде до спасіння!!! Многая Многая Многая літа Нашему Світильнику!!!

Залишити відповідь