“Правий сектор” влаштував чергову провокативну акцію під стінами кафедрального собору Тернополя

Активісти вкотре поширювали агітки з наклепами на УПЦ та її вірян

11 грудня 2016 року, під час недільної Божественної літургії, активісти «Правого сектору» провели чергову провокативну акцію під кафедральним собором Тернополя на честь свв. вмчч. Віри, Надії та Любові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Декілька так званих активістів розгорнули прапори із символікою організації та намагалися роздавати мешканцям міста агітаційні листівки з наклепами на Українську Православну Церкву та її віруючих.

Проте через декілька годин, «відпрацювавши» акцію та не знайшовши прихильників своїх поглядів серед тернополян,  активісти «Правого сектору» розійшлися.

Віруючі обурені черговою провокацією, направленою на розпалення міжрелігійної ворожнечі біля православного собору.

Нагадаємо, прихильники «Правого сектору» раніше неодноразово проводили подібні провокації. Як повідомляють у прес-службі єпархії, попередня кількагодинна агітація проти УПЦ відбулася під час богослужіння в соборі у день 65-річчя митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія. Однак і тоді так звані активісти не знайшли підтримки серед мешканців міста й розішлися ще до закінчення Літургії.

Просмотров: 1277

Залишити відповідь