Блаженніший Митрополит Онуфрій: Православ’я зробило наш народ сильним

У своїй проповіді у день пам’яті апостола Андрія Первозванного Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх берегти чистоту православної віри, яку поширили апостоли. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Апостол Андрій приніс на нашу землю ту віру, яку ми, по милості Божій, зберігаємо до цих днів. Ця віра сьогодні називається Православ’ям — віра, яка навчає людину правильно славити Бога», — зазначив Предстоятель.

Блаженніший владика нагадав, що основою цієї віри є дві заповіді любові — до Бога і до ближнього, виконання яких преображає людей на краще.

«Ця віра зробила наш народ сильним, красивим та благородним. Люди, які жили на цій землі після хрещення святим князем Володимиром були окрасою не тільки землі, але і всього світу. Тому, що світ стоїть не на злочинцях або людях з низьким моральним рівнем. Світ стоїть на вірних Богу, чистих душею, серцем і тілом. На тих, хто все, що Бог дає їм, з вдячністю приймають, і з терпінням і смиренням живуть серед людей».

Архіпастир застеріг всіх від ухилення в єресі, які ворог людського спасіння у великій кількості поширив з часів апостольської проповіді на землі.

За його словами, і сьогодні намагаються підмінити справжню віру. «Господь сказав, що прийде час, коли будуть говорити: “Ось, Христос в тому місці. Ось Він у пустелі. Ось, у потаємних кімнатах. І Господь застерігає від цього. Тому що Христос не ховається ні в пустелі, ні в потаємні кімнати, Він завжди з нами і поміж нас. Тільки ми повинні бути вірними Христу. Ми не повинні приймати різні лжевчення, єресі, тому що вони приносять людині шкоду», — сказав Його Блаженство.

«Апостол Андрій сповістив все, що потрібно людині для спасіння, і ця віра зберігається в нашій Церкві, — підкреслив він. — Наше єдине завдання – хоча б трішки будувати своє життя на засадах цієї святої віри».

«Нехай за молитвами святого апостола Андрія Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, в ці непрості часи зберігати чистоту святої Православної віри. І щоб не говорили про нас, ми повинні зберігати чистоту цієї віри, бо, зберігаючи її, ми прикликаємо Божественну благодать — на себе, на всіх, хто живе поруч, на всю нашу Україну — нашу Вітчизну. Живучи вірою, ми готуємо себе до блаженної вічності», — підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 694

Залишити відповідь