Предстоятель УПЦ очолив архієрейську хіротонію намісника Свято-Покровської Голосіївської пустині (фото, відео)

В урочистому богослужінні взяли участь сонм архієреїв і духовенство з різних куточків України та закордону

13 грудня 2016 року, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозваного, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у чоловічому монастирі «Свято-Покровська Голосіївська пустинь». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Ісаакія (Андроніка), намісника обителі, в єпископа Ворзельського, вікарія Київської Митрополії.

dsc_5467Рішення (Журнал №43) про призначення нового вікарного архієрея Київської Митрополії Священний Синод УПЦ ухвалив 18 жовтня 2016 року.

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, вікарій Патріарха Антіохійського єпископ Ерзрумський Каіс, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство монастиря та Київської єпархії, гості обителі в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Ворзельського Ісаакія зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, 12 листопада у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі Феофанії Предстоятель УПЦ очолив чин наречення вікарних архієреїв. Раніше повідомлялося, що Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив архієрейські хіротонії новообраних єпископів УПЦ: Хотинського Веніаміна та Гостомельського Тихона.

Відео підготовлено колективом програми “Православний вісник” Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ

Просмотров: 3632

1 коментар

  1. ИС ПОЛЛА ЕТИ ДЕСПОТА новорукоположеному Архієрею та ВСІМ іншим Архієреям під духовним руководством ЙОГО Блаженства, Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Залишити відповідь