Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Херсонському і Таврійському Іоанну з 20-літтям архієрейської хіротонії

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІОАННУ,
МИТРОПОЛИТУ ХЕРСОНСЬКОМУ І ТАВРІЙСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Прийміть сердечні поздоровлення з 20-літтям Вашого служіння в архієрейському сані.

Цього знаменного дня, через подання благодатних дарів Святого Духа, Ви стали обранцем Господнім в справі управління і збереження стада церковного, щоб проповідувати Євангеліє Царствія Божого (див. Мк. 1:14), зціляти всяку хворобу і всяку неміч духовну в людях (див. Мф. 10:1).

За роки свого єпископського служіння, Ви ретельно несли послух, покладений на Вас Священноначаллям, виконуючи обов’язки вікарія Київської Митрополії та посідаючи кафедру Хустської єпархії. Приємно також засвідчити вагомий внесок Вашого Високопреосвященства в життя Української Православної Церквина посаді голови Синодальної комісії з канонізації святих. Але найбільше Господь благоізволив потрудитися Вам на благословенній Таврійській землі. Вашим батьківським піклуванням в Херсонському краї відновлюються і споруджуються чисельні храми, благоустрояється чернече життя, активізується видавнича справа, налагоджуються добрі відносини з представниками місцевої влади, діячами освіти і культури. Пильнуючи чистоту і єдність Церкви Христової, Ви вправно ведете ввірений корабель, оминаючи підводні скелі єресей і розколів, крізь усі бурі житейського морядо тихої пристані спасіння.

Нехай молитовним заступництвом святого апостола Андрія Первозванного, проповіддю якого було кинуте зерно Слова Божого на нашій землі і пам’ять якого звершується у цей день, Всемилостивий Господь продовжить дні Вашого життя в мирі та здравії, даруючи сили і наснагу й надалі йти Апостольським поприщем на благо Святої Матері Церкви і народу Божого.

З любов’ю у Христі

+ ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

13 грудня 2016 року

Просмотров: 97

Залишити відповідь