Благодійні акції та різдвяні концерти до дня святого Миколая в єпархіях УПЦ — інформація (оновлюється)

У День святителя Миколая в різних єпархіях Української Православної Церкви привітають дітей зі святом.

Щоб свято цього дня змогли відчути і діти, які не мають рідних, напередодні православні волонтери організували різноманітні благодійні акції по збору подарунків, речей тощо, до яких може долучитися кожен. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ пропонує перелік даних ініціатив з координатами, а також анонси різдвяних концертів.

Благодійні акції — збір подарунків дітям

Київ

15193426_664128083760003_1173212418366107080_n«Місія милосердя без кордонів» здійснює збір солодких подарунків/наборів для дітей, які проживають у “Буферній” і прифронтовій зоні АТО.

Організатори зазначають, що цінний кожен шоколадний набір. Адже, в одній тільки Мар’їнці проживає близько 1000 дітей. А таких населених пунктів сьогодні більше трьох десятків. Окрім подарунків волонтери готують концертну програму.

Реквізити найближчого до метро пункту збору подарунків: вул. Феодори Пушиної 30/32 (3 хв. від ст. метро Житомирська).

По буднях з 10:00 до 18:00 приймати подарунки будуть в гомеопатичній аптеці. По вихідним, в цей же час, в медцентрі Family Care. Аптека та клініка знаходяться в одному приміщенні; аптека – з торця будівлі. В аптеці або медцентрі сказати, що принесли подарунки для Місії «Милосердя без кордонів». При наявності питань можна телефонувати в колл-центр Місії: (044) 221 18 18.

Одеса

Єпархія проводить благодійну акцію «Поділись своєю добротою», в ході якої кожен одесит з добрим серцем може допомогти сиротам, дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей, а також сімей біженців зі сходу України.

Для цього можна принести будь-які дитячі речі – іграшки, теплий одяг і взуття, памперси, дитяче харчування, канцтовари та інше – в найближчий православний храм. Все це буде передано дітям напередодні свята святителя Миколая.

Також для дітлахів будуть організовані спеціальні заходи – ранки, концерти, під час яких працівники молодіжного відділу та запрошені артисти будуть веселити малюків, даруючи їм радість і святкові подарунки. У ході свят буде організовано відвідування дитячих інтернатів не тільки в Одесі, але і в найбільш дальніх районах області, де будуть проведені концерти і роздані подарунки від святого Миколая.

Детальна інформація за тел. (097) 182 3511 — Ірина.

Луцьк

В рамках акції «Подаруй сироті теплі речі» в Волинській єпархії збирають подарунки для дітей школи-інтернат с. Липляни. Шапки, теплі шкарпетки, рукавички, шарфики, светри можна залишити в Волинській Духовній семінарії за адресою м. Луцьк, вул.. Драгоманова, 26.

volyn

Різдвяні концерти

Рівне

15 січня у Рівненському міському палаці культури «Текстильник» (вул. Гагаріна, 6) відбудеться щорічний Різдвяний концерт вихованців недільних шкіл Рівненської єпархії УПЦ.
Початок — о 17:00.

Івано-Франківськ

18 грудня у кафедральному соборі Різдва Христового Івано-Франківська відбудеться дитяче свято до Дня святого Миколая.

Початок — о 12:00.

cuggmipssim

Горлівка (Донецька область)

18 грудня на Соборній площі Горлівки (перед Богоявленським собором) відбудеться святковий ярмарок та концерт для дітей та дорослих.

Початок — о 10:30, відразу після пізньої Божественної літургії.

Інформацію про благодійні акції та концерти вашої єпархії надсилайте на електронну адресу Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ [email protected].

Просмотров: 855

Залишити відповідь