Дітей потрібно любити правильною любов’ю — Блаженніший Митрополит Онуфрій

У своїй проповіді у день пам’яті святої великомучениці Варвари, яка прийняла смерть від рук свого батька, Предстоятель наголосив, що ця історія є уроком для багатьох батьків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Дітей потрібно любити — це правда, але любов’ю духовною, — зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. — Тілесна любов схожа за своєю суттю на медаль, на зворотній стороні якої часто приховується злоба та ненависть».

За словами Архіпастиря, земна любов дуже легко може обернутися ненавистю, на відміну від духовної.

«Духовна любов – вічна, вона нічим не може похитнутися, її ніщо не здатне знищити», — сказав він.

Відповідаючи на запитання як полюбити свою дитину правильною любов’ю, Його Блаженство підкреслив, що для цього потрібно навчитися жити по Заповідям Божим.

«Для того щоб духовно полюбити дитину, потрібно полюбити Бога. Тому, що коли людина любить Бога, то від цієї любові народжується любов до кожної істоти, тим більше до своєї дитини. Іншого шляху немає. Ті люди, які Бога не люблять, не люблять своїх дітей. А для того, щоб ми мали любов до Бога, ми маємо жити по Заповідям Божим, — зазначив Митрополит Онуфрій і продовжив. — Від життя по Заповідям народжується благоговіння перед Господом. Від виконання цих законів людина отримує задоволення, мир, радість і спокій, так вона пізнає що Бог є джерелом всякого блага і починає Його любити. А від цієї любові народжується правильна любов до свого ближнього, особливо до дітей».

Просмотров: 808

Залишити відповідь