Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Покровському монастирі у день престольного свята Миколаївського собору обителі

19 грудня 2016 року, у день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Покровському монастирі столиці на честь престольного свята Свято-Миколаївського собору обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Ірпінський Климент, благочинний афонського монастиря Дохіар архімандрит Гавриїл (Ювріс) і духовенства Київської єпархії.

Після Євангельського читання Предстоятель звернувся до вірян із архіпастирським словом.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

За Літургією Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію аспіранта Київської духовної академії ієродиякона Силуана (Пасенка), а єпископ Ірпінський Климент висвятив у диякона вихованця 4-го класу Київської духовної семінарії Богдана Присяжнюка.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика звершив молебень перед іконою святителя Миколая, після чого привітав сестер обителі та усіх присутніх із престольним святом і благословив усіх.

За богослужінням молився звільнений з полону 18 грудня зусиллями Української Православної Церкви український військовий Тарас Колодій.

Напередодні Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2215

Залишити відповідь