Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми будемо і надалі допомагати у звільненні українських військових (відео)

«Церква завжди намагається допомогти людині, яка знаходиться в біді — це наш священний обов’язок і ми з готовністю робили все, щоб Тарас був на свободі». Про це сказав під час брифінгу 19 грудня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Предстоятель розповів як відбувалося звільнення українського військового, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Прес-конференція за участю Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, звільненого військовополоненого Тараса Колодія та першого віце-спікера парламенту Ірини Геращенко для представників ЗМІ відбулася в Державній науковій установі «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами (ДНУ «НПЦ ПКМ» ДУС).

Перед початком брифінгу відбулася зустріч Тараса і його мами пані Галини з Президентом України Петром Порошенко, під час якої Тарас Колодій подякував за звільнення усім причетним. «Хочу подякувати всім владикам, які допомогли звільнити з полону, співробітникам СБУ, вам, пане Президенте, мамі та всім волонтерам, хто брав у цьому участь», — зазначив він.

На початку прес-конференції перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко вручила Блаженнішому Митрополиту Онуфрію подяку за звільнення військовополоненого Тараса Колодія. «Ми маємо подякувати за те, що це диво напередодні дня святого Миколая відбулося, Церкві», — сказала вона.

Звертаючись до присутніх, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій також підкреслив, що без Божої волі, даного звільнення не відбулося б.

dsc_7102«Я хочу всіх привітати зі святом на честь святителя Миколая, великого угодника Божого, який у своєму земному житті і після відшеся у вічність, багато допомагав людям, особливо тим, хто знаходилися в біді, він зокрема звільнював і полонених. Думаю, що не випадково Тарас знаходиться поміж нас саме сьогодні, в цей день святого Миколая», — сказав він.

Його Блаженство розповів про те, як Українській Православній Церкві вдалося допомогти у звільненні з полону Тараса, у якому він знаходився два роки. Предстоятель зокрема наголосив на важливій участі у цій справі Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, який відреагував на прохання Блаженнішого владики звільнити українського військового і всіляко сприяв цьому.

«Тарас — наш земляк, хоча я його і не знав особисто, але знав його друзів. Сергій Білошицький, командир того батальйону, де Тарас служив і служить, просив мене, щоб ми посприяли у звільненні Тараса і ми це зробили з приємністю, — розповів Митрополит Онуфрій. —  Церква завжди намагається допомогти людині, яка знаходиться в біді. Це наш священний обов’язок і ми з готовністю робили все, щоб Тарас був на свободі».

Вітаючи Тараса з його звільненням, Його Блаженство сказав: «Ми вітаємо, Тарасе, тебе з новою сторінкою твого життя. Вона буде красивою, ти підлікуєшся певний час, і знову повернешся до повноцінного життя і буде Бог з тобою».

dsc_7088Насамкінець він наголосив, що Українська Православна Церква і надалі буде намагатися робити усе можливе, щоб допомагати у звільненні українських військових.

«Наш Президент просив нас про це. Він дуже вболіває про те, щоб наші полонені були звільненні. Ми мали з ним розмову про те, що будемо усіма засобами і тими можливостями, які маємо, як віруючі люди, з радістю допомагати. У цьому питанні в нас є повне порозуміння і досвід плідної співпраці».

Він нагадав що, за прямої участі Української Православної Церкви було вже звільнено з полону п’ятнадцять українських військових, включаючи Тараса Колодія.

«Ми будемо робити все можливе для того, щоб усі були звільнені, щоб ніхто із наших українців, з наших земляків, не знаходився в полоні», — підкреслив Предстоятель УПЦ.

Відповідаючи на запитання журналістів Тарас зазначив, що навіть не сподівався на те, що буде звільнений і повернеться до дому у ці дні. Його мама пані Галина поділилися, що молилася за свого сина постійно.

«Дякую всім, хто мене підтримували і тим, хто долучилися до звільнення. І вірю, і сподіваюсь, що кожна мама відчує ту ж радість, що я відчуваю. Вірю, що це звільнення відбулося з Божою поміччю. Увесь цей час я молилися за сина», — розповіла мама Тараса.

Вранці цього дня Тарас Колодій молився за богослужінням, яке очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій у Покровському монастирі столиці.

Ірина Геращенко в кінці зустрічі повідомила, що за дорученням Президента України, Тарас Колодій проходитиме реабілітацію у клініці, де відбувся брифінг.

Просмотров: 997

Залишити відповідь