Духовенство столиці продовжує пастирську опіку пацієнтів і персоналу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»

20 грудня 2016 року заступник голови Місії УПЦ з соціальної допомоги дітям, благочинний Солом’янського благочиння столиці протоієрей Ярослав Шовкеник відвідав відділення онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ». Отця Ярослава супроводжував голова правління ПАТ АБ «Укргазбанк» К. Шевченко.

В рамках домовленості про співпрацю, Місія Української Православної Церкви соціальної допомоги дітям і ПАТ АБ «Укргазбанк» привітали дітей, які перебувають на лікуванні у медичному закладі, з Днем святого Миколая та вручили їм подарунки. Також отець Ярослав побажав дітям якнайшвидшого одужання і закликав на всіх Боже благословення.

Наступного дня, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, 26-ох юних пацієнтів Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні «ОХМАТДИТ» відвідали волонтери Соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ.

Співробітники відділу привезли дітям молитвослови, дитячі Біблії, солодощі та іграшки.

3Керівник Соціального відділу О. Богданова побажала маленьким пацієнтам одужання, а батькам сил і терпіння, а також не втрачати надію на милість Божу, привітала зі святом Миколая Чудотворця.

Громада Кафедрального собору УПЦ повідомляє, що продовжує збір благодійної допомоги хворим і нужденним.

19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая, заступник голови Місії Синодального відділу у справах сім’ї, клірик столичного храму на честь св. Спиридона Триміфунського ієрей Іоанн Ружицький разом з волонтерами привітав 35 маленьких пацієнтів віком від 3 до 6 років 13-го відділення Київської психоневрологічної лікарні №1 (лікарні ім. Павлова).

p1190915Більшість дітей перебувають на лікуванні із важкими захворюваннями (аутизм, дитяча шизофренія, психоз, невроз), затримкою розвитку. Багато з них із малозабезпечених сімей.

Маленьким пацієнтам були вручені святкові подарунки та солодощі. Також священик роздав кожній дитині «Євангеліє у переказі для малят». Окрім того волонтерами було передано в лікарню зібрані Відділом одяг і взуття.

Раніше повідомлялося, що Предстоятель УПЦ відвідав онкохворих дітей у Національному інституті раку

Просмотров: 314

Залишити відповідь