Голова сімейного відділу УПЦ про просування інтересів ЛГБТ Кабміном: «Держава таким чином заохочує своїх громадян до одностатевих сексуальних стосунків»

Кабінет Міністрів все активніше просуває інтереси ЛГБТ у законодавчу сферу України.

Чому проти таких законодавчих ініціатив виступає Українська Православна Церква і які загрози несуть у собі такі зміни звичайним українцям Інформаційно-просвітницький відділ попросив прокоментувати Голову Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона.

«Незважаючи на протест УПЦ та спільну позицію релігійних організацій, викладену в  Декларації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій від 15 травня 2007 року «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів», Кабінет Міністрів подав на розгляд Парламенту законопроект, який запроваджує поняття “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність” не лише до Трудового кодексу, а й до інших законів України», — зазначив Високопреосвященніший владика.

За повідомленням Інституту релігійної свободи, це передбачено урядовим проектом Закону № 5511 від 08.12.2016 року про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо трудових прав. Зокрема, до статті 11 Закону України «Про зайнятість населення» пропонується таке доповнення: “Держава гарантує особі право на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері зайнятості населення за ознаками… гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації”.

Крім цього, пункт перший статті 24-1 Закону України «Про рекламу» пропонується викласти в новій редакції: “Забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) висувати вимоги за ознаками… сексуальної орієнтації”.

Раніше у зверненнях до Уряду та Верховної Ради Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій застерігала, що на фоні існуючого антидискримінаційного законодавства наполегливе доповнення трудового кодексу поняттями “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність” може сприйматися як “один із перших кроків до легалізації в Україні так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)”, що є неприпустимим і згубним для суспільства, як і гендерна ідеологія загалом.

«Під час підготовки та ухвалення нового Трудового кодексу та інших законів України замість юридично невизначених понять “сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність“, як альтернативу, Церква пропонує використовувати в законодавстві України з протидії дискримінації поняття “стать” та “статевість”, які є ідеологічно нейтральні», — сказав архієпископ Пантелеімон.

«17 листопада 2016 р. Верховна Рада України ухвалила проект Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», виключивши з нього поняття “сексуальна орієнтація“ і “гендер“. Отже, більшість народних обранців розуміє що українському народу необхідно зберегти традиційний погляд на сім’ю та виховувати дітей в дусі традиційних сімейних цінностей», — висловив сподівання владика.

Він нагадав, що рік тому, будучи на той момент Головою Верховної Ради, Володимир Гройсман висловив переконання, що одностатеві шлюби в Україні ніколи не легалізують, оскільки потрібно утверджувати сімейні цінності. Тоді ж він анонсував появу в Уряді уповноваженого з питань сім’ї і сімейних цінностей. Однак вже після того, як Володимир Гройсман обійняв посаду Прем’єр-міністра, Кабінет Міністрів прийняв Постанову № 564 від 23.08.2016 року про ліквідацію посади Урядового уповноваженого з питань сім’ї, запровадженої на початку року його попередником.

Нагадаємо, що 23 квітня, під час зустрічі з представниками ВРЦіРО, Президент України також наголосив, що в Україні одностатеві шлюби не будуть легалізовані.

При цьому Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї підкреслив, що Українська Православна Церква не виступає за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами.

«Але ми категорично проти того, щоб такий спосіб життя трактувався як природний, нормальний і корисний для суспільства та особистості, — сказав він. — Не може гріх пропагуватись, як варіант норми статевого життя. Держава, таким чином, заохочує своїх громадян до одностатевих сексуальних стосунків. Хто ж тоді буде народжувати українців? Хто стане майбутнім нашої Держави і рідної землі?».

Просмотров: 662

Залишити відповідь