Біля 500 молодих людей з усієї України зібралися на святкування з нагоди вшанування пам’яті святого подвижника.

1 січня 2017 року, в день пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, згідно з багаторічною традицією, у Свято-Успенській Почаївській лаврі відбулася зустріч православної молоді з архіпастирями Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього року бесіду з молоддю провели митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської Духовної Семінарії єпископ Шумський Серафим і голова Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

8-2У Свято-Троїцькому соборі лаври зібралося близько 500 молодих людей з усіх куточків України. На святкування дня пам’яті преподобного Амфілохія приїхали віряни з Чернівців, Мукачево, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Ківерець, Вінниці та Дніпропетровська.

Преосвященні архієреї привітали молодь зі святом на честь преподобного і прийдешнім Різдвом Христовим, після чого відповіли на численні запитання присутніх, пов’язані з духовним життям.

Як повідомляють організатори, традиції у період гучних святкувань світського нового року приїжджати в Святу обитель на Заході Україні, щоб вшанувати пам’ять преп. Амфілохія понад десять років. Започаткувала її мукачівська молодь.

3-2

Напередодні зустрічі з архіпастирями, всі відвідують Богослужіння в день пам’яті преп. Амфілохія. А пізніше збираються на спільні чаювання. Цього разу, окрім іншого була проведена Різдвяна вікторина, здійснено показ фільму «Моя святість», знятого молоддю з Ківерець Волинської області.

Просмотров: 2026

1 коментар

  1. Дяка Богови! То по-старовиннім, по-прадіднім духови!!! МОЛОДІ майсильні проекти з ВИХОВАНЯ час довіряти по-АФОНСЬКОМУ: В Національнім Києво-Печерскім історико-культурнім заповідникови ся удчинив науково-просвітницкий проект-виставка: «Благословеня Святої Горы Афон» Акредитацію учнівских делегацій до неї можеме замовити туй – у Центрі інформациї Українскої Православної Церкви за тел. (050) 312 37 26!!! Нашим школяриком і студентам се буде майКорисно для вихованя творчої молитовної поведінки та піднятя молитовного дерзновенія – бо ж саме їм, талановитим нащадкам нашим час відновити (реставрувати і розширити) козацкий скит на АФОНІ – “Чорний вир”. Саме 2016 року нами ся удзначало 1000-літ древноруського чернецтва на Афоні. Тож є нагода показати дітьом наче на привдивій мапі вшиткі обителі світового ХРИСТИЯНСТВА, бо доброчинний фонд «Православне наслідя України на Святій Горі Афон» представит унікальный тримірный макет Афона, котрый по конфігурації цілком ідентичий рельєфови Святої Горы.

    Туйка наші студенти глядатимут 3-D макет Великої Лавры преподобного Афанасія Афонского, єяже архітектура стала основой афонского спорудженя монастырів й даякых скитів. У той же врчас на выставці є копія зображеня Святой Горы Афон із стінопису Всіхсвятскої церкви 1906 року – єдиный образок древної традиції зображень Афона у храмах Києво-Печерскої лавры.
    На експозиції так само є списки чудотворных ікон Богородиціз дарчыми написами уд афонских майстрів, прислані у благословеня в Україну, колекція різьбленых хрестів й ікон афонскої школи XVI-XIX століть, афонскі иконы нової іконографіії (собор афонских святых, преп. Иоанн Вышенский), наукові й популярні виданя афонскої тематики, старовинні гравюры та багацко цікавого.

    На основі експонатів выставки ми захоснуєме для майбутних наших педагогів, міжнародників, психологів, вихователюв важні аспекты українско-афонских взаємин, і майважно – Козацький скит “Чорний вир” заснований понад столітями тому подвижниками ХРИСТА ради. http://www.golos.com.ua/article/259443 Типирь ся обитель просить нашої молитви та участі! вклад русинів-украинців у духовную скарбницю Святої Горы. Відвідувачі з різних областей України та закордонних наших діаспор можут подивувати з тих плідних зв’язків нашого духовного серця УКРАЇНИ – Києво-Печерскої лавры з небесним краєм Христового Єрусалиму – АФОНОМ: про тоє нам вповідавуть історії українских обителюв на Афоні! Бо ж торіч по презентації київского дослідника Сергія Шумила про відкриття козацкого скита “Чорний вир” даякі російскі віряни стали здивовано ся меригувати же то у їхнім перекладі значит “чорна безодня, або чорна пропасть”. І те невігластво в етимологічних значінях туманит їм відати же вто русинскі козаки з Запоріжжя, Сумщини, Чернігівщини прибували на Святу Гору й назвали скит по топонімах знищених імперіями (Польскою чи Російскою) поселень чи рідних місцин: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%80 Най то помогавуть нам не лем увидіти, но й поважно передавати благоговійно нашим учням-спудеям афонску молитовно-подвижницку, жертовну, господарску та художну традицію любови до села, психології зцілення молитвов, іконопису, зосередженої різьбы по дереву, ювелірного мистецтва пластування та ЕКО-скаутингу з доглядом приРОДи РІДного наРОДу. І куди пощеза вшиткі паліня цигарок, татуюваня, екстрасенні гаданя й одурюваня люду через ТБ!
    Організаторами выставки є Національный Києво-Печерский історико-культурный заповідник, фонд «Православне наследя Україны на Святій Горі Афон», Музей «Православна Україна» (Синодальный відділ УПЦ «Православ’я та культура»), Свято-Успенска Києво-Печерска лавра, Київска духовна академія й семінарія, Національна історична библіотека Україны і ми з вами, дорогі – кедь привеземе сюди учнів з інтернатів, шкіл, притулків, сиротинцюв, геріатричних притулків, загальноосвітних шкіл, університетів, інститутів та ліцеїв з коледжами!!! Бог нам у поміч!!! Асоціація КОВЧЕГ радо й недорого повезе вас до священних останків наших козаків на обителі Журавлихи і Пляшевої (під Берестечком), на святині Закарпаття (карстові печерні міста під буковим пралісом у Великій та Малій Угольці, Мукачівску Чернечу гору, Ізу-Нанково Карпутлаш та ще 45 обителях Карпацкого АФОНУ! 093-7521910

Залишити відповідь