Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у Банченському чоловічому монастирі (фото, аудіо)

Предстоятель УПЦ перебуває з Архіпастирським візитом у Чернівецько-Буковинській єпархії.

9 січня 2017 року, у день пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі поблизу міста Герца Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі єпископ Банченський Лонгин, єпископ Хотинський Веніамин, а також духовенство монастиря та клірики єпархії. За богослужінням молилася чисельна паства Православної Буковини.

Під час Літургії Предстоятель підніс молитву за мир в Україні.

По завершенні богослужіння Його Блаженство звернувся до братії і парафіян спершу румунською мовою, оскільки переважна більшість з них за національністю – румуни, а потім українською.

Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового і днем пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, побажав миру, доброї молитви, здоров’я і Божої підтримки у всіх благочестивих справах і починаннях та благословив усіх.

АУДІО>> Блаженніший Митрополит Онуфрій вітає з Різдвом Христовим румунською і українською

Після закінчення Божественної літургії Блаженніший владика відвідав вихованців будинку для дітей-інвалідів при монастирі «Віра, Надія і Любов» та дитячого будинку у с. Молниця, яким опікується Банченська обитель.

Нагадаємо, 8 січня, у день Собору Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в храмі Южноукраїнська Вознесенської єпархії УПЦ.

Просмотров: 3697

Залишити відповідь