Українська Православна Церква прославила Богонемовля Христа справами милосердя (фоторепортаж, відео)

Святковими концертами, різдвяними вертепами та подарунками молодь і вихованці недільних шкіл на чолі з духовенством єпархій УПЦ привітали з Різдвом Христовим знедолених – дітей-сиріт, самотніх літніх людей, хворих та ув’язнених. Інформаційно-просвітницький відділ зібрав фото благодійних заходів, які з ініціативи православних пройшли у дитячих будинках, лікарнях, геріатичних пансіонатах та виправних колоніях.

Паломницький Центр УПЦ

У період з 27 грудня по 5 січня Паломницький Центр при Відділі зовнішніх церковних зв’язків провів благодійну акцію “Билини стародавнього Києва”, під час якої Київ відвідали близько 300 дітей з різних єпархій УПЦ.

Харківщина

9 січня 2017 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій разом з архієпископом Городницьким Олександром відвідали Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1. Преосвященні владики привітали дітей і вихователів з Різдвом Христовим та вручили дітям солодкі подарунки.

Сумщина

Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій відвідав парафіяльний будинок для літніх людей у селі Кам’янка Тростянецького району. Зараз на утриманні закладу перебуває 25 інвалідів та людей похилого віку. У інших населених пунктах соціально незахищених привітали місіонерський відділ єпархії та вихованці недільних шкіл.

Одещина

У день свята, 7 грудня, після Божественної літургії, незважаючи на негоду, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав Одеську дитячу міську лікарню №3, щоб принести маленьким пацієнтам радісну звістку про народженого Спасителя світу. Його Високопреосвященство відвідав усі відділення медичного закладу, зайшов у кожну палату і привітав усіх малюків зі святом Різдва Христового. Преосвященний владика також вручив кожній дитині святкові подарунки – солодощі, іграшки та набори канцелярського приладдя.

8 січня клірики Одеської єпархії протоієреї Іоанн Поліщук і Дмитро Писарський разом з православною молоддю відвідали Одеську міську клінічну лікарню № 3 ім. професора Л.І. Алейнікова. Священнослужителі привітали персонал медичного закладу з Різдвом Христовим і побували у лікарняних палатах, де зі святковими вітаннями роздали подарунки понад 130-м пацієнтам.

Наступного дня настоятель одеського храму на честь прп. Сергія Радонезького протоієрей Сергій Кударенко відвідав Одеський дитячий будинок-інтернат. Священик привітав персонал і 130-ть вихованців закладу з Різдвом Христовим і роздав подарунки дітям. Зусиллями недільної школи Свято-Сергіївської парафії для сиріт також була організована святкова вистава.

Київщина

У день Різдва Христового, 7 січня, вихованці недільної школи храму на честь Серафима Саровського Київської Митрополії провели святковий концерт у психо-неврологічному диспансері у Пущі-Водиці.

Полтавщина

Молодь православного братства святителя Миколая Чудотворця за підтримки соціального відділу Кременчуцької єпархії та спільно з учнями недільної школи при Свято-Троїцькій парафії різдвяними колядками, концертом і подарунками привітали сиріт у дитячому будинку й реабілітаційному центрі, військових, які проходять лікування у шпиталі, та неповнолітніх ув’язнених у виправній колонії.

Запоріжжя

У Запорізькій єпархії, а саме в м. Енергодар, 7 січня настоятель храму на честь свт. Луки Кримського протоієрей Георгій Гнатюк з молоддю парафії завітали до багатодітних сімей та літніх людей, виконали святкові піснеспіви та привітали їх солодкими подарунками. 9 січня з благословення митрополита Запорізького і Мелітополького Луки клірик кафедрального Покровського собору ієрей Анатолій Ревтов привітав з Різдвом пацієнтів війського шпиталю.

Закарпаття

Молодь Мукачівської єпархії заколядувала пацієнтам онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні, відвідала сім’ї бійців АТО та багатодітних, а також самотніх літніх людей.

Кіровоградщина

У різдвяні дні заступник керівника Відділу благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії протоієрей Іоанн Шемедюк разом з головою ГО батьків дітей з інвалідністю «Серце матері» та волонтери завітали з колядками та подарунками в сім’ї, що виховують дітей з особливими потребами.

Херсонщина

У Херсонській єпархії підбили підсумки благодійної акції «Зроби подарунок сироті», яка тривала з 19 грудня, дня пам’яті свт. Миколая Чудотворця. Всього за час її проведення  подарунки отримали 664 дитини – вихованці дитячих будинків та інтернатів для дітей з обмеженими можливостями, сироти та діти з малозабезпечених багатодітних сімей.

Донеччина

У Волновасі настоятель храму на честь ікони Божої Матері Сергій Ржавський привітав маленьких пацієнтів, їхніх батьків та медичний персонал дитячого відділення Волноваської районної лікарні з Різдвом Христовим та вручив солодкі подарунки.

Прикарпаття

12 січня за організацією Відділу сім’ї та молоді Івано-Франківської єпархії молодіжний різдвяний вертеп навідався до Геріатричного пансіонату  м. Івано-Франківська. Підопічні закладу з захватом переглянули виставу-вертеп та разом з учасниками дійства виконали відомі колядки, прославивши народжене Божественне Дитя. Протоієрей Димитрій Петраш привітав усіх зі святом Різдва Христового. Та молодь вирушила до підопічних з обмеженими можливостями, щоб і з ними розділити радість приходу Спасителя у світ, даруючи солодкі подарунки, іконки та  співаючи колядки. Гучну коляду зустрічали з вдячністю, посмішками та подекуди зі сльозами на очах.

Просмотров: 734

Залишити відповідь