Капелани УПЦ та студенти КДА розповіли про свою поїздку в зону АТО — у Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг

Ввечері 13 січня 2017 року капелани УПЦ та студенти Київських духовних шкіл, які 10 січня відправилися у зону бойових дій, щоб привітати з Різдвяними святами українських військових, повернулися до Києва. Зустріч автобуса з місією відбулася в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священиків та своїх товаришів зустрічали студенти КДАіС. Після прибуття в Лавру, хлопці разом заспівали колядку і розповіли представникам ЗМІ про свою поїздку.

Ми раніше публікували коментар Голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, який очолював цю Місію.

Супроводжував групу на шляху назад до Києва голова сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій при Синодальному військовому відділі УПЦ протоієрей В’ячеслав Яковенко.

dsc_0365Він зазначив, що загалом за три дні вони відвідали 10 військових підрозділів та 10 блокпостів, проїхали 500 кілометрів зоною бойових дій.

«Ми були в Святогірську, Слов’янську, Бахмуті  у двох частинах, в Авдіївці, були і в промзонах, і на передовій, у Курахово, — розповів священик. – Солдатам ми везли і солодкі подарунки, і різну гуманітарну допомогу, закупали інструменти для ремонту техніки, продукти».

Отець В’ячеслав підкреслив, що священики вже не вперше з такою поїдкою відвідують українських військових, тому зустрічали їх як старих друзів в деяких місцях, а в інших просто з радістю.

dsc_0332За словами студентів КДАіС, завдяки цій поїздці вони не тільки отримали величезний досвід, а й знайшли нових друзів.

«Найбільше мені  запам’яталися посмішки тих солдатів, які слухали на наші колядки. Ми везли радість туди, ми її веземо і звідти. Їх усмішки запам’ятаються на все життя. Нас приймали там дуже щиро, давали кращі місця для ночівлі, намагалися запропонувати найкращу їжу. А головне ми мали можливість поспілкуватися з солдатами, багато з них практично наші ровесники», — поділився враженнями Олександр, учень 3-го класу Київської духовної семінарії.

«Це була перша поїздка семінаристів у зону АТО. Для них – це великий досвід. Хлопці як майбутні пастирі, побачили як працюють капелани, поділилися радістю свята Різдва Христового з тими, хто цього особливо потребує», — зазначив заступник Голови військового відділу УПЦ архімандрит Лука (Винарчук).

Нагадаємо, у зону бойових дій капелани Української Православної Церкви разом з студентами Київських духовних шкіл відправилися щоб привітати зі святом Різдва та духовно підтримати українських військових.  Поїздка тривала з 10 по 13 січня 2017 року.

Просмотров: 841

Залишити відповідь