Вікарій Київської Митрополії звершив Літургію у м. Лімасолі на острові Кіпр

Під час богослужіння сотні парафіян місцевої православної громади – вихідців з України, Росії, Сербії – разом з архієреєм УПЦ піднесли молитви за мир в Україні

15 січня 2017 року, в Неділю 30-ту після Пятидесятниці, перед Богоявленням, день пам’яті преподобного Серафима Саровського, вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій, перебуваючи з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на о. Кіпр, звершив Божественну літургію у російськомовній православній парафії м. Лімассола на честь святителя Миколая Чудотворця. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

28Богослужіння було звершено з благословення Преосвященного Афанасія, митрополита Лімасольского, проедра Амафунтського і Курійского, в храмі Христа Людинолюбця, що знаходиться в користуванні Свято-Миколаївської парафії.

Єпископу Феодосію співслужило духовенство Кіпрської Православної Церкви та клірики Київської єпархії, що супроводжують Преосвященного владику. На богослужіння зібралися сотні вірян, вихідців з України, Росії, Сербії, які проживають на Кіпрі.

Під час Літургії єпископом Феодосієм була піднесена молитва Господу Вседержителю за мир в Україні, а після закінчення богослужіння Його Преосвященство виголосив проповідь.

Також єпископ Феодосій передав в дар парафії ікону прп. Серафима Саровського і предмети церковного начиння. Кожен, хто молився в цей день в храмі, отримав у благословення від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія іконку Різдва Христового і солодкий подарунок.

Просмотров: 837

Залишити відповідь