Блаженніший Митрополит Онуфрій: Хто живе в надії на Христа — є недосяжним для диявола

Людина, яка живе з любов’ю до Христа, являється недосяжною для диявольських сил.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час недільної проповіді у Свято-Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні, дорогі брати і сестри, наші серця ще наповнюють спогади про велику тайну пришестя у світ Сина Божого», — сказав він.

За словами Архіпастиря, народження Спасителя зробило людиною непереможною для темних сил.

«Люди повинні були своїм благочестивим життям піднятися від землі до неба, але цього нажаль не сталося, — зазначив Предстоятель. — Вони почали впадати у гріхи, у немочі, не могли здійнятися на ту висоту, для якої були створенні. Господь сходить на землю і ця Тайна змінює світ та робить людину непереможною».

«Той, хто живе з надією на Христа, в любові до Нього і в молитві, є недосяжним для ворожої диявольської сили», — підкреслив Блаженніший владика.

Прийнявши на себе нашу гріховну природу, Спаситель своїм хресним стражданням і воскресінням дав людині можливість піднятися над власним гріховним єством.

«Ми згадуємо про це і від усього серця і душі дякуємо нашому Спасителю за те, що він по безмежній любові до людей зійшов на землю, прийняв на себе людську природу. Гріхи – це те, що нас віддаляє від Бога, але Господь взяв на себе всі гріхи людства і знищив їх на хресті», — наголосив Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 723

Залишити відповідь