Предстоятель звершив Божественну літургію у головній святині столиці — Києво-Печерській Лаврі (оновлено)

За богослужінням Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію.

22 січня 2017 року, у Неділю 31-шу після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон та духовенство Лаври.

Згідно з Уставом цього дня, на Літургії прочитуються особливі зачала з Апостола та Євангелія. В євангельському уривку апостол Матфей розповідає нам про вихід Господа на проповідь зі словами: «Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне!»(Мф.4:17), а також про покликання перших учнів – Петра та Андрія.

dsc_2485Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів про різні види благодаті. За його словами, для того, щоб стяжати благодать для вічного життя потрібно жити не за стихіями світу цього, а за Божими Заповідями. «Господь прихилив Небо і поєднав його із землею у Собі Самому, і та людина, яка живе благочестиво, наближається до Бога», — підкреслив Архіпастир.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Під час Літургії Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Миколаєм Бойком, який буде нести служіння при храмі Собору архангела Гавриїла при ТРК «Глас».

Після одпусту керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав усіх присутніх з недільним днем і попразднством Богоявлення та наголосив: «Світ змінюється на краще тільки тоді, коли людина долає в собі схильність до гріха».

Нагадаємо, напередодні Його Блаженство очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1958

Залишити відповідь