Предстоятель УПЦ привітав Святійшого Патріарха Кирила з восьмою річницею інтронізації

Блаженніший Митрополит Онуфрій разом з делегацією архієреїв УПЦ взяв участь у богослужінні в храмі Христа Спасителя.

1 лютого 2017 року, у день восьмої річниці інтронізації Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, делегація архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм взяла участь в урочистому богослужінні у храмі Христа Спасителя Москви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2P20170201-PAL_1514-1200З-поміж представників Помісних Православних Церков Його Святості співслужили: митрополит Киринський Афанасій (Олександрійська Православна Церква); єпископ Моравичський Антоній (Сербська Православна Церква); архімандрит Стефан (Диспиракис) (Єрусалимська Православна Церква); архімандрит Феоктист (Димитров) (Болгарська Православна Церква); архімандрит Серафим (Шемятовський) (Православна Церква Чеських земель і Словаччини).

Після сугубої єктенії Блаженніший Митрополит Онуфрій підніс молитву про Предстоятеля Руської Церкви. Потім Святіший Патріарх Кирил звершив молитву про мир в Україні.

У Храмі Христа Спасителя також молилися представник Патріарха Антіохійського і всього Сходу митрополит Филипопольський Нифон та ігумен Руського на Афоні Пантелеімонового монастиря архімандрит Євлогій (Іванов).

Після завершення Літургії Предстоятель Української Православної Церкви оголосив вітальну адресу Святійшому Патріарху від імені членів Священного Синоду Руської Православної Церкви та підніс у дарунок список Донської ікони Божої Матері.

За матеріалами patriarchia.ru

Просмотров: 2187

1 коментар

Залишити відповідь