Навчальні курси з капеланства для військових священиків та студентів семінарії УПЦ розпочалися у Львові та Києві

Військові священики УПЦ беруть участь у навчальному курсі, який проводять канадські інструктори для капеланів України у Львові.  Викладання основ капеланського служіння стартувало в Київських духовних школах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

30 січня 2017 року у Львові офіційно розпочали навчальний курс для військових капеланів, організований за підтримки Збройних сил Канади спільно з Радою у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, Міністерством оборони та Генеральним штабом України.

Навчальний курс триватиме 2 тижні, з 30 січня по 10 лютого 2017 року, на базі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові за участі лекторів з Канади та України. Від Української Православної Церкви участь у навчаннях беруть військові священики протоієрей Олександр Кузнєцов та протоієрей Юрій Тітов, клірики, відповідно, Криворізької та Донецької єпархій.

У Київських духовних школах 28 січня відбулася перша лекція у рамках предмету «Духовно-пастирська опіка військовослужбовців і капеланство». Спецкурс вводиться у програму навчання духовних навчальних закладів згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 29 грудня 2016 (Журнал №50 п.4).

Своїм рішенням Синод доручив Учбовому комітету при Священному Синоді УПЦ розробити навчальний курс з духовно-пастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України для студентів вищих духовних навчальних закладів Української Православної Церкви та ввести його викладання з ІІ півріччя 2016/17 навчального року.

Першу лекцію спецкурсу провів Голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами України та іншими військовими формуваннями митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Він розповів про капеланське служіння в сучасних армійських підрозділах, зокрема, у бойових умовах, нагадавши, що в українській армії службу несуть православні віруючі, які потребують пастирської опіки.

Спецкурс буде вивчатися у випускному класі Семінарії. З благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київських духовних шкіл митрополита Бориспільського і Броварського Антонія знайомити семінаристів з особливостями капеланства буде заступник голови Синодального відділу із взаємодії зі збройними силами – архімандрит Лука (Винарчук).

Використано фото facebook

Просмотров: 776

Залишити відповідь