Храми Авдіївки відкриті незважаючи на сильні обстріли

На прохання митрополита Іларіона біля мощей великомученика Пантелеімона постійно моляться про стражденних на Донбасі.

Попри напружені обставини і безперервні бойові дії в Авдіївці продовжують повноцінно нести свою спасительну місію православні храми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

З благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона в храмах святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотоворця і Архистратига Божого Михаїла облаштовані польові кухні, де людям пропонують безоплатно гарячі кашу та чай.

Храм Святої рівноапостольної Марії Магдалини в черговий раз постраждав від обстрілу: вибиті шибки у вівтарі і куполі. Однак двері храмів міста відкриті для вірян, регулярно проводяться богослужіння. Виконується благословення Правлячого архієрея Донецької єпархії в храмах проводити запис людей, охочих виїхати в Покровськ (Донецька єпархія) і Ізюм (Ізюмська єпархія), де людям безкоштовно будуть надані тимчасове житло і їжа.

Також на прохання митрополита Іларіона біля мощей великомученика Пантелеімона в Одесі моляться про стражденних на Донбасі. Правлячий архієрей Донецької єпархії звернувся до митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела з проханням про молитву за Донбас Православний.

З благословення Одеського архіпастиря з 3 лютого щогодинно та цілодобово місцеве духовенство молиться біля ковчега з мощами великомученика і цілителя Пантелеімона, про стражденних на Донбасі, про невинних мирних жителів, які страждають від бойових дій. Священство і тисячі віруючих моляться про якнайшвидше відновленні миру.

Нагадаємо, мощі святого великомученика і цілителя Пантелеімона зі Святої Гори Афон прибули в Одесу в супроводі святогірських монахів ввечері 2 лютого.

Просмотров: 595

Залишити відповідь