У Неділю про митаря та фарисея Предстоятель звершив Літургію у Києво-Печерській Лаврі

З цього часу в богослужінні з’являються піснеспіви з особливої богослужбової книги – Тріоді пісної.

5 лютого 2017 року, у Неділю про митаря та фарисея, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, а також братія обителі у священному сані.

Згідно з Уставом цього дня, на Літургії прочитується особливе зачало з Євангелія від Луки (Лк.18:10-14), в якому Господь у притчі про митаря і фарисея дає нам приклад правильного і хибного ставлення до молитви. Неділя про митаря і фарисея – перша підготовча неділя до Великого посту. З цього часу в богослужінні з’являються піснеспіви з особливої богослужбової книги – Тріоді пісної.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів про види молитви і про те, якою вона повинна бути. За словами Архіпастиря, нам особливо не вистачає вдячності Богу. «Подячна молитва має бути на першому місці, тому що ми Богом «живемо і рухаємось, і існуємо» (Деян. 17:28)», – закликав віруючих Митрополит Онуфрій.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні. Також на Літургії молились за тих, хто постраждав під час безбожного гоніння за віру Христову.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у тому ж храмі.

Просмотров: 2160

Залишити відповідь