Священики Української Православної Церкви відспівали загиблих воїнів ЗСУ

7 лютого 2017 року священики Волинської та Ізюмської єпархій Української Православної Церкви здійснили чин відспівування загиблих військовослужбовців ЗСУ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархії.

Тіло волинянина Маріса Камінського, який загинув під Авдіївкою 2 лютого, привезли до міста, у якому він народився. Священнослужителі Ківерцівського благочиння Волинської єпархії УПЦ здійснили відспівування убієнного воїна увечері 7 лютого та помолились за душу православного вірянина, котрий загинув, виконуючи свій воїнський обов’язок.

Маріс Камінський народився 9 квітня 1990 року у місті Ківерці, однак проживав разом з дружиною у Чернівцях. Він служив у 3 батальйонно-тактичній групі 80-ї окремою аеромобільної бригади ЗСУ. Дізнавшись про смерть чоловіка, його вагітна дружина потрапила до лікарні. Відспівали загиблого воїна священики округи на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Кондратюком.

Цього ж дня на Харківщині у м. Ізюм в приміщенні КДК “Спартак” священнослужителі Ізюмської єпархії здійснили чин відспівування загиблого військовослужбовця Збройних Сил України, старшого сержанта, командира взводу військової частини А 1453 Дениса Дмитровича Тимошенко, який загинув 3 лютого у зоні бойових дій.

Чин погребіння звершили: протоієрей Богдан Думіндяк, архімандрит Симеон (Негрецький), протоієрей Сергій Притоцький, протоієрей Анатолій Бусєл, протоієрей Олександр Пересунько і архідиякон Юрій Чудак.

Після заупокійної молитви отець Богдан звернувся зі словами співчуття до рідних та товаришів по службі. З військовими почестями похоронили воїна Дениса на міському кладовищі м. Ізюма. Провести в останню земну дорогу прибули представники місцевої влади, бойові побратими Дениса та мешканці міста.

Просмотров: 826

Залишити відповідь