Керуючий справами УПЦ разом з воїнами-афганцями звершив заупокійне богослужіння з нагоди річниці виведення військ з Афганістану (відео)

Заупокійна літія відбулася біля столичного Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, що загинули в Афганістані.

15 лютого 2017 року, у свято Стрітення Господнього та День пам’яті учасників бойових дій на території інших держав, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив заупокійну літію біля київського Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, що загинули в Афганістані. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього року відзначається 28-а річниця виводу радянських військ з Афганістану. У 1989 році останній радянський воїн залишив територію Афганістану, де протягом десяти років відбувалась війна. Військовий конфлікт в Афганістані забрав життя понад 2 млн людей. Загинули близько 15 тис воїнів, з яких більше 3 тис – українці.

Молитовно вшанувати пам’ять загиблих бойових побратимів прийшли члени Української Спілки ветеранів Афганістану на чолі з головою Спілки С. Червонопиським.

Звертаючись до зібрання, митрополит Антоній зазначив, що у цей день Свята Церква підносить особливу молитву до Бога за тих людей, які віддали своє життя, виконуючи військовий обов’язок.

«Багато воїнів не повернулися з тієї страшної війни, інші померли вже у мирні часи. Війна – це завжди скорбота. Один зі святих сказав, що війна є найтяжчим гріхом у світі. Людина дивиться на іншу людину крізь приціл зброї, бачачи в ній ворога. Саме тому у наших храмах ми просимо Господа дарувати мир усьому світу, а особливо нашій Вітчизні», – розповів керуючий справами УПЦ.

Опісля молитви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і голова Українського союзу ветеранів Афганістану С. Червонописький провели спільний брифінг для українських ЗМІ.

Перед заупокійною літією Його Високопреосвященство очолив Божественну літургію в Свято-Воскресенському храмі пам’яті воїнів-афганців.

За матеріалами сайту Київської духовної академії і семінарії

Відеосюжет підготовлено творчим колективом програми “Православний вісник”

Просмотров: 599

Залишити відповідь